Drugs!!!!!!!

cannabis-490775__340

Met deze blog maak ik geen vrienden, maar daar is bloggen ook niet voor uit gevonden. Na het nieuws van gisteravond, dat Uruguay nu de teelt en verkoop van wiet volledig heeft gelegaliseerd, wist ik meteen, wat het onderwerp van mijn volgende verhaaltje moest worden.

Vierenzestig ben ik nu en iets minder dan vijftig jaar geleden rookte ik mijn eerste jointje, ik was vijftien, spijbelde en bevond mij in de Poort van Kleef aan de Markt in Eindhoven. Ik was in goed gezelschap, Armand, Bertus Borgers en Dimitri van Tooren om er maar een paar te noemen. Ik was veruit de kleinste en de jongste, maar illustere types als Magic Hendrik en Elvis, de voorzitter van de Rode Jeugd, ontfermden zich over mij. Creatief was het allemaal wel, of het nou echt goed voor je was, dit gezelschap, daar kun je natuurlijk je twijfels over hebben.

Politiek was het ook leuk Marx, Lenin, Fidel, Che en Mao was een held. Het was allemaal niet echt genuanceerd, maar wat maakte het allemaal uit “Peace”, “Love” en drugs!

In die tijd was het kopen en hebben van drugs volstrekt illegaal en daarom des te spannender, het zat ook toen al in een beginnende vorm van georganiseerde misdaad. Wij ergerden ons ook toen al dat minder leuke mensen geld verdienden aan ons. Belangrijker was nog, dat wij helemaal geen zin hadden in gedoe. Waar wij wel eindeloos over discussieerden, was de vraag waarom drugs eigenlijk niet gewoon legaal waren. Wij deden behalve onszelf toch niemand kwaad. Dus als wij aan die geestverruimende middelen ten onder wilden gaan, dan was dat toch onze eigen keus of niet dan?

Eigenlijk was ik er zo’n vijftig jaar geleden snel uit. Legaliseer alle drugs plaats de verkoop onder toezicht van de overheid en je bent van een hoop gedoe af.

Ik vond dat een halve eeuw geleden en dat vind ik nu nog. Sterker nog, ik ben er heilig van overtuigd dat wanneer je drugs legaliseert en je zo dus de misdaad buiten spel zet, je een aantal grote wereldproblemen oplost. Wereldproblemen oplost?????, ja zeker. Een goed voorbeeld:

Wij uit het westen vragen aan straatarme Afghaanse boeren om koolzaad op hun landerijen te gaan produceren. We willen ze daar goed voor betalen. Vervolgens komen de Taliban en bieden het tienvoudige aan deze arme man en zeggen dat hij opium voor hun moet verbouwen. De keuze is dan natuurlijk snel gemaakt. Die Taliban verkopen vervolgens hun drugs in ruil voor wapens aan landen als Turkije. Ik geloof niet dat ik het verder hoef uit te leggen. Een ander voorbeeld is de muur van Trump:

Mexico wordt zo langzamerhand volledig geregeerd, door Drugsbaronnen, ze terroriseren de binnenlandse markt en hebben natuurlijk baat bij hun afzet in de VS. Legaliseer die zooi nou gewoon, dan valt er niets meer te verdienen aan die handel. Vallen er minder dooien, hoef je geen ingewikkelde muren te bouwen, met alle ellendige gevolgen van dien.

Legaliseer alle drugs!!!!! Ja ook harddrugs. Gewoon verkopen via de apotheek. Dan heeft niemand er last van en als jij je thuis dood wilt spuiten, mijn keus is het niet, maar als jij er behoefte aan hebt, be my guest.

heroine

Jaarlijks gaan er ongeveer 35 mensen dood aan het gebruik van heroïne, dat zijn er 35 te veel, maar van alcohol en sigaretten leggen er 1000 maal meer mensen het loodje. Dus waar hebben we het over: Handel. Maak die handel oninteressant en je lost een hoop op.

En dan de politiek,………… de politiek, waar lieden zitten, die weten wat goed voor ons is, die zelfde politici zijn voor ons gedoogbeleid van koffieshops, maar vergeten de achterkant daarvan te regelen. Wel komen ze met een wet dat er geen koffieshop mag zijn binnen een straal van 200 meter rond een school. Dat vind ik echt de grap van de eeuw. Of dat een jongere die een jointje wil scoren zich door een paar honderd meter laat weerhouden. Typisch een oplossing van de politiek, op papier staat het wel aardig, maar het helpt echt geen moer.

Ben ik dan voor een volledig losgeslagen samenleving?????? In het geheel niet, alleen ik leef niet onder een steen en dingen gaan nu eenmaal zoals ze gaan. Drugs zijn al eeuwen oud en worden al net zo lang gebruikt. Geen enkele vorm van repressie houdt dit tegen. Wanneer je je dat realiseert, dan kan je beter pragmatisch handelen, in plaats van te blijven dweilen met de kraan open.

Ik vond dit vijftig jaar geleden en ik vind dit nu nog meer dan ooit. Verbieden gaat niet, voorlichten wel, kijk maar naar het succes van de anti-rook campagnes.

Ikzelf heb alles geprobeerd, nu rook en drink ik niet meer, ook geen spacecake, geen pilletje of wat dies meer zei.

images (1)

Het zwaarste wat ik nog gebruik is een tompouce in De Huiskamer, maar als er hier een koffieshop zou zijn dan zou ik daar graag een bakkie gaan doen. Een koffieshop in deze gemeente is een volledig no go area. Men ergert zich wel aan jongeren, die op de bus stappen naar Breda en daar hun handel halen voor het uitgaan in onze bruisende binnenstad. Hoe naïef kun je zijn.

cannabis-400832__340

Tijd voor een pretsigaretje zou ik zeggen, maar het zal wel een kopje koffie worden.

Ik neem niet aan dat velen het met mij mee eens zullen zijn, maar…………………………………… Oosterheide Rocks!!!!!! met of zonder drugs.

Advertenties

3 gedachtes over “Drugs!!!!!!!

  1. Goed betoog, roerend eens. Behalve over de grap van de eeuw. Die is deze week geclaimd door Trump, toen hij tegen journalisten heeft verklaard dat de zijn Mexico-muur doorzichtig moet worden. Dit vanwege het feit dat drugssmokkelaars paketten dope over de muur zullen gooien waarbij mogelijkerwijs Amerikanen gewond kunnen raken mocht zo’n pakket op hun hoofd landen. Dus moet de muur doorzichtig zijn, zodat argeloze Amerikaanse grens-wandelaars een dergelijk drugsbombardement aan zien komen en op tijd opzij kunnen stappen. Whahaha. Hoe die transparantie dan gecombineerd moet worden met Trumps andere wens om de muur te bekleden met zonnepanelen (doorgaans zwart en ondoorzichtig) heeft Trump overigens nog niet onthuld.

    Liked by 1 persoon

  2. Goed betoog Eugene, ik heb 3 jaar geleden geprobeerd met het programma van PRO Oosterhout de discussie te openen, maar wat je dan aan bagger over je heen krijgt. Zelfs een struisvogel steekt zijn kop niet verder in het zand dan het gemiddelde Oosterhoutse Raadslid. Als het er niet is dan bestaat het niet denken ze , alcohol, medicijnen, roken, koffie etc. etc. is geen enkel probleem maar drugs? Zelfs een blinde vink kan een aantal dealplekken noemen in Oosterhout. Bijvoorbeeld die op het parkeerterrein van het Slotjesveld.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s