“Linkse Elite” of “Rechtse Rakkers”….. of …… Het eind van het Fatsoen ………

img_0751

Dit was de kop van het hoofdredactionele artikel in de Vonk-bijlage van de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Ik dacht bij mijzelf, hier ga ik eens goed voor zitten. Blijkt het hele artikel te gaan over een zelfingenomen rechtse relnicht. Een betweterige natte kledder, die ook nog eens serieus wordt genomen. De zogenaamde “Linkse Elite” siddert.

Er was echter een regel, die mijn aandacht trok en wel deze: “Milo, zelf een journalist, heeft een postmoderne omgang met de waarheid.” En toen schrok ik wakker, want het vat heel mooi samen wat de moraal is van  Milo en van de populistische “Rechtse Rakkers”.

Een postmoderne omgang met de waarheid is veruit het meest verontrustend.  De bekende discriminerende, rechtse prietpraat waar het hele artikel verder vol mee staat is eigenlijk niet zo eng. Veel enger is het, dat de waarheid volledig irrelevant aan het worden is. Fact-Checking is het instrument waarmee de “Linkse Elite”, zich probeert te verdedigen. De “Rechtse Rakkers”, liggen daar totaal niet wakker van. De waarheid is perceptie geworden en perceptie de waarheid. Ga er maar aan staan.

In vele gesprekken, die ik de afgelopen tijd heb gevoerd, met mijn al of niet politieke vrienden, was de rode draad toch veelal : “Hoe vinden we een antwoord op de opkomst van populistisch rechts. Het probleem heb ik nu in ieder geval weten te isoleren. Het probleem van de “Linkse Elite”is ……………………….FATSOEN!!!!!!!!!!!!

Met eerlijkheid, of nog erger de nuance, win je de oorlog niet. Met redelijkheid en een luisterend oor, of met de opstelling van: we komen er samen wel uit sta je tegenwoordig meteen met vijf nul achter. Het is in en in triest, maar het is niet anders.

De “Rechtse Rakker”, liegt een probleem bij elkaar, jaagt daarmee vervolgens het volk (overigens een term die ze zelf graag gebruiken en waaraan ik een enorme hekel heb) de stuipen op het lijf en geeft vervolgens een of andere minderheidsgroepering de schuld. Dat kan een Marokkaan  zijn, maar ook gewoon een neger of een homo, want die vallen allemaal niet onder de noemer van het verheven blanke Arische ras. Het ras van eigen volk eerst.

U ziet, ik laat langzaam maar zeker het FATSOEN achter me. Ik denk , dat spijkerharde actie is geboden.

Als argumenten niet meer werken en worden afgedaan als elitair geleuter. En wanneer doorgaans goed geïnformeerde journalisten monddood worden gemaakt. En de populistische leiders niet debatteren,  maar zich verstoppen achter Twitter, want dat is wel zo veilig. Dan roep je maar wat en als je tekstschrijvers  de Jozef Goebbels-Academie hebben afgerond, dan kan je hele grote groepen eenvoudig naar je hand zetten.

Dus dan……… Moet de beuk er in, dan wordt het tijd, dat links weer echt links wordt, dat we ouderwets de barricaden opgaan. Ons niet meer laten wegzetten als de veroorzakers van al het kwaad. We moeten ons kapot schamen, dat we geen antwoord hebben op onwaarheden en one-liners van mensen, die alleen maar uit zijn op macht en eigen veelal materieel gewin.

We leven hier in een prachtig land en we laten het naar de kloten helpen, door populistische rechtse mafkezen, die echt volkomen schijt hebben aan de burger voor wie ze zeggen op te komen. Ze hebben maling aan het milieu. Ze ontkennen het fenomeen van de opwarming van de aarde en van duurzaamheid hebben ze al helemaal nooit gehoord. Ze geven onder andere de schuld aan mensen, die gevlucht voor honger en oorlog, hier een veilig heenkomen hebben gezocht.

Het wordt de hoogste tijd, voor een snoeihard tegengeluid. Weg met het fatsoen, weg met de redelijkheid, weg met het eerlijke verhaal. Maar we moeten de “Rechtse Rakker”wegzetten als een: Onbetrouwbare, Egocentrische, Discriminerende, Racistische Naarling, die er alleen maar op uit is om onze zorgvuldig opgebouwde samenleving te dereguleren. Ten einde er zelf beter van te worden En daarmee bedoel ik echt zelf beter, niet het volk waarvoor men zegt te strijden. De “Rechtse Rakker” wil polarisatie, wat mij betreft kunnen ze het krijgen.

Mijn grootste zorg betreft niet mijzelf, mijn tijd zal het allemaal wel duren. Maar ik heb kinderen en kleinkinderen en die “Rechtse Rakkers” moeten van hun afblijven. Het hoe en waarom ze een bedreiging vormen voor mijn kinderen en kleinkinderen, dat hoef ik niet uit te leggen. Mijn kinderen  zijn mondig genoeg, maar het zou helemaal niet nodig mogen zijn en dat neem ik die rechtse populistische beweging hoogst kwalijk.

Voor ik het vergeet Oosterheide Rocks!!!! En dat zou de “Linkse Elite” ook moeten doen!!!!!!!!!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s