Kerstboodschappen!!!!!!

fokke

Dagelijks doe ik boodschappen en daar heb ik geen hekel aan, maar waar ik me echt op kan verheugen zijn de ‘Kerstboodschappen’. Dan bedoel ik vooral de inkopen voor de kerstmaaltijd. En vooral de boodschappen van mijn medemensen.

Niets is zo leuk om op een bankje te gaan zitten bij uw grootgrutter en wat tijd te spenderen om uw medeburgers te observeren, terwijl zij bezig zijn, om in een steeds groter groeiende staat van paniek hun boodschappenkar te vullen.

Het gaat als volgt: voorop loopt de vrouw, met twee papiertjes in haar handen. 1. het onvermijdelijke boodschappenlijstje en 2. een kopie van het recept uit het laatste kookboek van Ottolenghi. Achter haar loop de man, met de kar en een steeds chagrijniger wordend gezicht. Prachtig vind ik dat en mijn fantasie gaat dan altijd met me op de loop. Voor mij zie ik dan het begin van een aantal hele nare kerstdagen, die heel makkelijk te voorkomen waren geweest. Niet die kerstdagen natuurlijk, maar wel die nare kerstdagen. Deze boodschappen vormen de opmaat voor ellende, want regel 1 luidt, wanneer U gasten te eten krijgt, maak  nooit, maar dan ook nooit een gerecht wat U nog nooit eerder heeft gemaakt. De paniek slaat dan al toe bij het bezoek aan de lokale supermarkt. zo van “Hebben ze alles wel”, de stress wordt groter naarmate de feestdagen naderbij komen. Dan volgt de paniek, met vele onbeantwoorde vragen waarvan belangrijkste is: “Hoe moet ik het eigenlijk precies klaarmaken?” Vervolgens komt het moment van de bereiding zelf. Was het humeur al tot onder het vriespunt gedaald, tijdens de inkoop van al deze tot nu toe min of meer onbekende producten, dan wordt het pas echt koud tijdens het bereiden er van in de keuken zelf. Hoewel de irritaties dan al snel tot het kookpunt kunnen leiden, dat dan weer wel.

Dit alles zie je op de gezichten van de mensen, die de boodschappen aan het doen zijn voor de (feest)dagen. Prachtig vind ik het, waarschijnlijk word ik voor volstrekt debiel aangezien wanneer ik zo lachend,op mijn bankje in de winkel, voor me uit zit te kijken, maar men kan mij werkelijk geen groter genoegen doen.

Mijn diner-tip voor een leuke kerst: Houdt het bij een bal gehakt en een goed humeur, dan hebben U en Uw gasten allebei een leuke avond!! (Boerenkool mag ook).

Houdt het voor alles simpel!!

Fijne Feestdagen nog en vergeet u niet …….. Oosterheide Rocks!!!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s