“De Eetkamer” in de Bunthoef….

vaimg_0124

Ja ja, dit is ook Hutspot, maar daar gaat het nu niet over. Dit blog gaat over …….

DE EETKAMER

Het idee is als volgt, vanaf laten we zeggen de tweede week van januari 2017, wordt het in de Bunthoef mogelijk om een eenvoudige maaltijd te komen nuttigen.

Er zijn al een aantal pogingen gedaan in het verleden om op regelmatige basis iets met eten te doen. En ondanks alle inspanningen, kwam het allemaal niet echt lekker van de grond. Ook heb ik meerdere malen en met diverse partijen hier in de gemeente gesproken om te onderzoeken of we Resto Van Harte naar Oosterhout zouden kunnen halen. Enthousiaste reacties daar niet van, maar doorpakken ??????

Waar gaat het om? Mijn uitgangspunt was eigenlijk een cursus “budget koken”, maar daar is eigenlijk weinig vraag naar. Dat wil zeggen, de vraag is er wel maar er is een onzichtbare drempel bij veel mensen. Het hoe en waarom laat zich raden. Wat ik heel graag zou willen leren aan mensen, is, dat het mogelijk is om met hele eenvoudige middelen en ingrediënten een voedzame, gezonde en vooral goedkope maaltijd te maken.

Daarom wil ik nu gewoon  beginnen in “de Eetkamer”, met het serveren van een bord eten, voor de prijs van 3 euro. Je moet je hier bij voorstellen bijvoorbeeld Nasi Goreng, op basis van kippendijen , prei en doperwten, met ei, gebakken uitjes, zoetzure komkommer en eventueel satésaus. Maar ook Een mooie bal gehakt met gebakken aardappeltjes, huisgemaakte appelmoes en een seizoensgroente. Mogelijkheden te over. Uiteraard vergeet ik ook de vegetariërs onder ons niet.

Eerst een gewoon eerlijk bord eten. Wanneer het idee aanslaat, kunnen we het altijd uit gaan breiden naar een volledige maaltijd. Maar ik wil het allemaal een beetje organisch laten ontstaan. Voorlopig begin ik in januari  gewoon. Vanaf de tweede week maak ik gewoon iedere woensdag een maaltijd.

Wat ik hoop, is dat we van “de Eetkamer” een plek kunnen maken, waar iedereen van harte welkom is. Gezellig 1 keer in de week samen eten.

Ik houd U allen op de hoogte. Binnenkort volgt er informatie over de exacte data en wat de pot zoal schaft.

En vergeet U vooral niet:  Oosterheide Rocks!!!!!!!!!!!

Advertenties

Een gedachte over ““De Eetkamer” in de Bunthoef….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s