Diner bij de Moskee(1)

Een uit de handlopend idee. Al tijden verbaas ik mij over de angst in onze samenleving. Angst voor het onbekende, angst voor andere culturen en dan met name de islam. Angsten die ons worden aangepraat door onze blonde verlosser uit Venlo en de media.

Nee, ik kom niet onder een steen vandaan en zit ook niet met mijn kop in het zand. Er blijven mafkezen, die zich laten ompraten om zichzelf op te blazen. In essentie droevige figuren. De echte misdadigers zijn diegenen die daar achter zitten.

Het resultaat is wel, dat er een steeds grotere culturele tweedeling aan het ontstaan is. We trekken ons allemaal terug in onze eigen wereldjes en dat is heel erg jammer. Met als gevolg, dat we elkaar steeds griezeliger gaan vinden. Immers onbekend maakt onbemind.

Daardoor is dit langzaam uit de handlopende idee ontstaan. Wat verbindt er meer dan samen eten. Of zoals ze in Oosterhout zeggen: Eerst Eten!!

Het komt op het volgende neer: een wijkdiner en alle inwoners van onze wijk zijn uitgenodigd. Het diner vindt plaats op het terrein van de Almohsinin Moskee hier in Oosterheide. Waarom nu juist daar? Omdat we er van harte welkom zijn. Iedereen kent het gebouw, maar wonderlijk genoeg is er sprake van een soort onzichtbare barrière om er ook eens naar toe te gaan. Nogmaals onbekend maakt onbemind. Toen ik hun het idee, om met de wijk te komen dineren op hun  terrein voorlegde, reageerden ze buitengewoon enthousiast.

Vervolgens heb ik het plan voorgelegd aan het sociale wijkteam, de gemeente, Albert Hein Zuiderhout, Minimarkt Noor, Wijkcentrum De Bunthoef en aan een aantal wijkbewoners van wie het inmiddels bekend is, dat ze graag en belangeloos willen meewerken. Verder wil ik ook graag Stichting Bock benaderen en nog enkele andere partijen. Het plan begint nu handen en voeten te krijgen. Het moet worden ingediend bij de gemeente voor de broodnodige subsidie, want het moet Gratis. Het grootste probleem wordt om de autochtone bevolking naar de Moskee te krijgen, maar als het gratis is, dan heb je bij den Hollander al een hoop gewonnen.

Tot nu toe zijn alle reacties heel positief. En daar wordt een mens gelukkig van. Het probleem is alleen, dat wanneer je een idee goed verkoopt,  je het uiteindelijk ook moet gaan doen. Daarom is de volgende stap het prikken van een datum, want dan kan je ook niet meer terug. Voorlopig mik ik op begin september 2016. De precieze datum moet uiteraard worden vastgesteld in overleg met alle betrokken partijen.

Ondertussen ga ik voorlopig verder met het samenstellen van een productie-team en het zetten van volgende stappen richting een gezellig hapje eten met de wijk.

Wat zou het leuk zijn wanneer het niet bij een idee zou blijven. Dat we de pers uitnodigen en ze kunnen laten zien hoe het ook kan. Dat we hier in Oosterhout goed met elkaar omgaan.

In één van mijn eerder blogjes schreef ik over Oosterheide als de Kop van Zuid van Oosterhout. Gezien de reacties, die ik tot nu toe krijg kan ik rustig zeggen:

Oosterheide Rocks !!!!!

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Diner bij de Moskee(1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s